De Borselse sprinter

Sprinternieuws

   feb 20

Vers van de Pers

DE NIEUWE SPRINTER IS IN AANTOCHT!!!

Het afgelopen jaar is het wel heel stil geweest rond de Sprinter. De reden hiervan is dat we eind oktober de beschikking krijgen over een GLOEDNIEUWE Sprinter!!

De Sprinter staat inmiddels bij de werkplaats van de gemeente Borsele in Heinkenszand. Het enige dat nog ontbreekt, is de belettering. Wij hopen dat dit voor de officiële overdracht op 24 oktober a.s. allemaal geregeld is. 

EINDE SPONSORING R & B WONEN, PROVINCIE ZEELAND EN EUROPESE UNIE

De Borselse Sprinter is dit jaar 10 jaar in gebruik. Dat betekent dat het huidige sponsorcontract met bovenvermelde sponsors tot een einde komt. Dat de Borselse Sprinter zich bewezen heeft en een plaats in de gemeente Borsele heeft weten te creëren blijkt wel uit het feit dat we een nieuwe bus ter beschikking gekregen hebben van de gemeente. 

Wij danken dan ook ALLE sponsors, en vrijwilligers die dit unieke project mogelijk hebben gemaakt. De eerstkomende 10 jaren hopen we wederom voor iedereen klaar te staan met onze mooie bus.

Borselse Sprinter voor de duizendste keer op pad (Omroep Zeeland) 2 november 2018

De Borselse Sprinter bereikt een mijlpaal: voor de duizendste keer trekt het busje het land in met aan boord inwoners die niet of moeilijk in staat zijn activiteiten te bezoeken en dit graag met anderen willen doen.

De Borselse Sprinter is een project van de gemeente Borsele, en wordt gedraaid door vrijwilligers. Daar zijn er 22 van. Vier werken achter de schermen, de rest doet dienst als chauffeur en begeleider tijdens de uitstapjes. In de bus kunnen zeven mensen mee.

In december 2009 reed de Borsele Sprinter voor de eerste keer in het kader van het ‘Project Eenzaamheid’ van de gemeente Borsele. “Openbaar vervoer is in de meeste kernen minimaal”, vertelt Dik van den Bos, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Borselse Sprinter. “De mensen kwamen eigenlijk het huis niet meer uit.”

Sinds de start is het aantal mensen dat er gebruik van maakt gegroeid tot zo’n 250. Ze maken uitstapjes in het gebied tussen Rotterdam, Tilburg en Brugge. Het gaat om uiteenlopende activiteiten, van een bezoekje aan een streekmarkt en het bijwonen van een optreden tot museumbezoek.

“Het hoeft niet direct in de omgeving te zijn, dan maken we eerst een mooie rit”, vertelt . De duizendste rit wordt een tour over de dijken in Zuid-Beveland en eindigt bij het dorpshuis in ‘s-Gravenpolder waar een feestje op het programma staat.

Alle chauffeurs medisch gekeurd, 31 augustus 2018.

Omdat onze chauffeurs bijna allemaal gepensioneerd zijn, hebben wij als bestuur besloten dat AL onze chauffeurs een medische keuring moesten ondergaan. Dit is dus eind augustus gerealiseerd. Alle chauffeurs hebben de keuring doorstaan. Hiermede hopen wij een stukje kwaliteit en veiligheid toe te voegen aan de ritten die gereden worden. Dit houdt dan ook meteen in dat toekomstige chauffeurs voordat ze aangesteld worden ook in het bezit moeten zijn van deze keuring.

100e Rit Lein Kodde, 8 februari 2018.

Lein Kodde, chauffeur van het eerste uur reed op 8 februari zijn honderdste rit!

Hij is daarvoor in de bloemetjes gezet ( zie foto album) en de persfotograaf heeft het vastgelegd. Lein doet, naast chauffeur, ook veel ander werk voor de Sprinter. Hij was ruim zeven jaar penningmeester van het bestuur en is altijd bereid om te helpen met allerlei werkzaamheden. We hopen dat hij het nog vele jaren kan en wil doen. Lein, nogmaals onze hartelijke dank!

Maart 2018 100e SprinterNieuws

Ook ons maandelijkse activiteitenprogrammablad ‘SprinterNieuws’, is met dit blad honderd keer verschenen. Honderd maanden lang rijdt de Borselse Sprinter om deelnemers op te halen en thuis te brengen. We rijden door Zeeland en naaste omgeving, bezoeken activiteiten of gaan gezellig samen lunchen. Maart 2018 rijden we de 100ste maand!


   sep 11

Veiligheid-en Antislip training voor de Vrijwillige chauffeurs

Op 4 juli 2017, hebben ALLE vrijwillige chauffeurs een veiligheid en antisliptraining gedaan bij rijschool Dek in Goes. Deze training was ons aangeboden door de “oude” Burgemeester van Borsele J. Gelok.

Deze training draagt bij aan het doel van de Borselse Sprinter, om met de mensen op een veilige en verantwoordde wijze op stap te gaan.


   jul 21

CADEAUBONNEN “Borselse Sprinter”

Vindt u het ook zo moeilijk wat u nu weer eens cadeau kan geven aan uw vriend(in), buurvrouw/-man, ouder(s), familielid of andere bekenden? Wij hebben een goed idee voor u! Geeft u ze een:

Cadeaubon van de Borselse Sprinter!

Als gever kunt u de hoogte van het bedrag bepalen, als ontvanger zoekt u in het Sprinternieuws of op de website een leuke rit naar keuze en de Borselse Sprinter doet de rest. Een fijn cadeau voor gever en ontvanger!

 Waar koop ik cadeaubonnen van de Borselse Sprinter

De cadeaubonnen zijn verkrijgbaar via St. Vrienden van de Borselse Sprinter, contactpersoon: de heer Remco Verhallen, telefoonnummer 06 29056616

 Activiteitenoverzicht Borselse Sprinter

Een uitgebreide beschrijving van de activiteiten die er nu en in de komende periode plaats vinden, treft u aan op de webpagina “ACTIVITEITEN”.

Wilt u het Sprinternieuws regelmatig ontvangen? Bel het VrijwilligersHuis (0113) 311999 of mail uw adresgegevens naar info@borselsesprinter.nl

 Voor wie is de Borselse Sprinter

De bus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Borsele – jong en oud – die niet in staat zijn activiteiten te bezoeken of dit liever niet alleen willen doen. Ook mantelzorgers, hulpbehoevenden en inwoners uit zorgwoningen kunnen gebruik maken van de bus. De bus is volledig aangepast. Hierdoor is er plaats voor twee rolstoelen. U wordt thuis opgehaald en ook weer thuisgebracht.


   sep 24

500e rit van de Borselse Sprinter

29 augustus 2013, was een mijlpaal voor de Borselse Sprinter.dsc_5897 Deze dag werd de 500e rit gereden.  Deze rit werd feestelijk gevierd onder het genot van een hapje en een drankje in 014de Brasserie “de Stelleplas te Heinkenszand.

De Sprinter, is eind 2009 gaan rijden in het kader van het “Project Eenzaamheid” van de gemeente Borsele. Geld voor deze bus is bij elkaar gebracht met behulp van subsidie  van EU, de provincie Zeeland, gemeente Borsele. Een structurele subsidie wordt verstrekt door R&B wonen.   Voor de inrichting van de bus is bewust niet gekozen voor de klassieke indeling, maar naast elkaar zodat de mensen gemakkelijk met elkaar in contact komen.  Het zijn voornamelijk de “ouderen” die op dit moment gebruik maken van de Borselse Sprinter. Het is een uitdaging van het bestuur van “de Vrienden van de Borselse Sprinter” om ook de jongere mensen geïnteresseerd te krijgen, want de Sprinter is er voor ALLE leeftijdscategorieën.

Op deze bijeenkomst benadrukte wethouder Ad Schenk011 het belang van de Borselse Sprinter nog eens door te spreken van een “Topactiviteit”.  Hij bedankte dan ook de012 vrijwilligers en sponsoren voor hun bijdrage aan dit geweldige project dat door de gemeente Borsele ondersteund word door het VrijwilligersHuis.

Enkele feiten over de afgelopen 3½ jaar

De Borselse Sprinter heeft ruim 84.000 km gereden;

Er zijn ruim 2500 mensen vervoerd;

Bestemmingen gaan tot de regio Rotterdam – Tilburg – Brugge;

Er rijden ca 20 chauffeurs en begeleiders op de bus.


   apr 25

Kroonappel

Kroonappels, certificaat - 2013

 

Afgelopen weken is op initiatief van het Oranjefonds, De Borselse Sprinter ingeschreven in de categorie “Helpende Hand”.

De Borselse Sprinter, is in de gemeente Borsele als 1e geëindigd.

De tweede ronde, waarbij alle winnaars van de provincie Zeeland meededen, hebben we helaas niet gehaald. Uiteindelijke winnaar is de Kringloopwinkel in Goes geworden.

Onze prijs was een oorkonde.