De Borselse sprinter

Sprinternieuws

   sep 24

500e rit van de Borselse Sprinter

29 augustus 2013, was een mijlpaal voor de Borselse Sprinter.dsc_5897 Deze dag werd de 500e rit gereden.  Deze rit werd feestelijk gevierd onder het genot van een hapje en een drankje in 014de Brasserie “de Stelleplas te Heinkenszand.

De Sprinter, is eind 2009 gaan rijden in het kader van het “Project Eenzaamheid” van de gemeente Borsele. Geld voor deze bus is bij elkaar gebracht met behulp van subsidie  van EU, de provincie Zeeland, gemeente Borsele. Een structurele subsidie wordt verstrekt door R&B wonen.   Voor de inrichting van de bus is bewust niet gekozen voor de klassieke indeling, maar naast elkaar zodat de mensen gemakkelijk met elkaar in contact komen.  Het zijn voornamelijk de “ouderen” die op dit moment gebruik maken van de Borselse Sprinter. Het is een uitdaging van het bestuur van “de Vrienden van de Borselse Sprinter” om ook de jongere mensen geïnteresseerd te krijgen, want de Sprinter is er voor ALLE leeftijdscategorieën.

Op deze bijeenkomst benadrukte wethouder Ad Schenk011 het belang van de Borselse Sprinter nog eens door te spreken van een “Topactiviteit”.  Hij bedankte dan ook de012 vrijwilligers en sponsoren voor hun bijdrage aan dit geweldige project dat door de gemeente Borsele ondersteund word door het VrijwilligersHuis.

Enkele feiten over de afgelopen 3½ jaar

De Borselse Sprinter heeft ruim 84.000 km gereden;

Er zijn ruim 2500 mensen vervoerd;

Bestemmingen gaan tot de regio Rotterdam – Tilburg – Brugge;

Er rijden ca 20 chauffeurs en begeleiders op de bus.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.